Tilgjengelighet: 90

Det Svære Rakfisk(s)laget

Countdown to Start Date

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

Arrangementsdetaljer

Reservasjoner inntil:04/12/2017 23:00
Starter:04/12/2017 18:30
Location:General Hotell

Beskrivelse

Lørdag 4.november kan du oppleve det SVÆRE RAKFISK(S)LAGET her på General Hotell. Har du ikke tid til å reise til Rakfiskfestivalen denne helgen, så kan du allikevel få en tydelig smakebit her hos oss! Vi serverer den beste fisken, det viktige tilbehøret, minishow med Sigmund Dehli og Gunnar "GP" Pedersen - og hjelper til med transporten om du har behov for det!

I stikkordsform får du bål, spekepølse, langbord, rakfisk, noen groviser, tradisjonsrik musikk og underholdning - med matchende drikke!

Her på huset har vi lidenskap for rakfisk. Vi simpelthen elsker rakfisk! I år har vi gjort oss skikkelig flid, reist til Valdres og identifisert de beste leverandørene på de viktigste råvarene. Denne kunnskapen har vi omsatt til tidenes beste rakfiskpakke og ett enkeltarrangement hvor hvem som helst kan få plass ved bordet!

Storelva, som renner rett forbi oss, er en del av Begnavassdraget. Vi har fulgt vassdraget nordover for å lage en pakke som inneholder det beste fra alle tradisjonene fra Fagernes og ned til oss - og dette kaller vi "Begnalinja". Valdres har spilt en sentral rolle for matfatet på Ringerike så langt tilbake som våre oldeforeldre kan huske og vi synes "Begnalinja" demonstrerer dette på en god måte.

Det er dog enkelte produkter vi har hentet andre steder fra, uten at vi føler at det går på kompromiss med tradisjonen selvsagt.

Klikk her for å hoppe rett til pakker og priser.

"Det Svære Rakfisk(s)laget" er et utmerket alternativ til det tradisjonelle julebordet eller julesamling for vennegruppa! Gjør noe sammen som vil huskes i lang tid.

FISKEN

... er jo det aller viktigste. Aller helst ville vi fisket selv, men det lar seg ikke gjøre. Heldigvis finnes det en leverandør som håndterer hele prosessen med presisjon og lidenskap - nemlig Haadem Fisk på Leira. De ligger idyllisk til ved Fasleelva, på vestsida av Leira i Valdres. Bedriften og området ved elva er en del av familiegården Haadem. Der har familien Haadem lagt ned rakfisk for salg i tre generasjoner og er i dag den største produsenten av rakfisk fra Valdres. Fasleelva har sin opprinnelse i Jotunheimen og fjellene rundt. Den har fra gammelt av vært kjent for et særs godt fiske og hadde stor betydning for matauk i eldre tid - der rakfisk var en viktig del av dette.

Vi er enige med Thor Andre Haadem i at det er kotelettene som er best. Det er noe eget med å suge litt på beina. Så vi velger å servere den slik. Du kan få fileter også om du ønsker, men det må du betale litt ekstra for. Vi serverer to styrker - mild og vellagret. Klart mest av sistnevnte.

TILBEHØRET

Det er vanskelig å gjøre alle til lags (eller ørett...), men vi forsøker å kjøre "Begnalinja" hele veien. Tilbehøret gir seg altså litt selv:

 • Hakket rødløk
 • Skivet purreløk
 • Sætersmør
 • Sæterrømme
 • Tykt flatbrød fra Valdres Bakst
 • Potetlefser
 • Hakket egg
 • Rødbete
 • Ringerikspoteter
Inneholder: fisk, hvetegluten, melk, egg.

DRIKKE

Vi har valgt væske vi selv opplever at matcher fisken godt:

Alt øl inneholder bygg.

MINISHOW

Underholdningen besørges av nordisk mester på trekkspill, Sigmund Dehli fra Veme, i tospann med sin makker, musikanten og humoristen, Gunnar GP Pedersen. Gunnar GP er kjent som mangeårig programleder i NRK. Når de to humørsprederne drar i gang med «Titanolåten» eller andre av Dehlis egne melodier og når GP leder an med kjente refrenger og skrøner, så vil nok rakfiskgjestene bli revet med av både friske toner og småfrekke vitser.

BUSSTRANSPORT

Vi setter opp egen buss for transport både til og fra arrangementet. Alle som booker vil få utfyllende informasjon om transport via e-post, men kort fortalt er ruta Hønefoss Sentrum, Osloveien, Hvervenkastet, Sundvolden, Vik, Steinsåsen, Botilrud. For de som er med fra Hønefoss vil turen ta ca 30 minutter. Merk at det må velges billett med busstransport for å få plass her.

PAKKER OG PRISER

Hva får du?

 • Kvalitetsfisk, flådd og skåret i koteletter, fra Haadem Fisk.
 • Det serveres både mild fisk og vellagret fisk.
 • Alt tilbehør nevnt ovenfor.
 • Minishow med Sigmund Dehli og Gunnar "GP" Pedersen.
 • Bålet brenner når dere kommer og utendørs får dere servert spekepølse fra Valdres med noe godt å drikke til (inkludert i prisen). Lukt, smak, temperatur og atmosfære setter alle gjestene i rett stemning.
 • Busstransport (tur/retur) fra både Hønefoss Sentrum og Sundvolden/Vik kan velges som tilvalg.
Pris kr. 495,-/pers.
Pris for busstransport (tur/retur) kr. 100,-

Drikkepakken

For grupper anbefaler vi å bestille denne pakken. Etter lang og seriøs testing (tro det eller ei) har vi kommet frem til at St. Hallvards Andersen Pale Ale er det mest perfekte ølet til rakfisk. I lengden blir det litt dyrt - men det er altså utmerket kvalitet også på Aas Pale Ale. Drikkepakken inneholder 0,5 liter St.Hallvards, 0,5l Aas Pale Ale samt 4 cl Gammel Opland Akevitt og 4 cl Beito Rakfiskakevitt per hode. Det er mulig å bestille mer a la carte, men denne pakken dekker de fleste behov.
Pris kr. 329,-/pers.

BOOKING

Enkeltbilletter bestiller du her. Bedrifter oppfordres til å booke via e-posten under.

Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., si noen ord om antall og om dere også ønsker transport/drikkepakken - så tar vi kontakt så fort som mulig.

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit