Tilgjengelighet: 100

Arrangementsdetaljer

Reservasjoner inntil:27.08.2018 22:00
Starter:28.08.2018 16:00
Slutter:28.08.2018 18:30

Beskrivelse

Frem til jul skal vi jobbe oss igjennom noen av de mest klassiske italienske pastarettene. En etter en. Med så autentiske råvarer som det er mulig for oss å skaffe fra våre beste leverandører.

Vi tenker å servere dem til en svært hyggelig penge - dog tidsbegrenset. Vi skal forsøke å få rettene ned i en pris som ligger godt under vanlig restaurantpris - og serverer dem kun mellom 16:00 og 18:30. Altså i vanlig middagstid. Barneporsjoner også selvsagt. Ta med familien og spis rimelig hos oss disse dagene!

Tirsdag 28.august : Spaghetti alla carbonara

Det er vel neppe noen pastaretter det er skrevet mer om og laget flere teorier rundt. Vi skal ikke påstå at vi vet sannheten, men det eneste vi vet er at "kullgraverkonenes pasta" ikke dukker opp i literaturen før rundt 1950 ... Og at det diskuteres i hytt og gevær om det er peccorino eller parmiggiano som gjelder. Det eneste "alle" virker enige om er at det er guanciale som gjelder, men at det går an å erstatte med pancetta. Samt at det IKKE er fløte i retten da selvsagt.

Vår versjon er laget på en mix av peccorino og parmiggiano, svært mye pepper, eggeplommer med en dæsj hvitte, guanciale - og spaghetti. Vi liker den egentlig godt med penne rigate også - eller garganelli. BTW: guanciale er speket svinekjake med masse smak Den skal være sprø utenpå, men myk inni - så vi skjærer den i litt store biter.

Uansett hvordan man snur på det; carbonara er kanskje vår tids største romerske pastaklassiker - så det føles helt naturlig å begynne med den. Til orientering, så ligner ikke denne retten på noe du finner i ferdigmatavdelingen på butikken. Til "gjengjeld" er den uendelig mye bedre!

OBS! Guanciale er gjerne en sånn smak som du enten elsker eller hater. Det er en distinkt "fleskesmak" nokså uvant for "norske" carbonaraer - så om du er litt sensitiv for veldig tydelig stekt flesk er neppe dette retten for deg.

Pris for voksenporsjon - kr. 120,-
Pris for barneporsjon - kr. 60,-

Vi blir veldig glade om dere bestiller bord. Ikke nødvendigvis fordi det blir fullt, men om vi skal klare å servere dette såpass rimelig, så er vi avhengig av å ha lite svinn. Vi forbereder ikke veldig mye mer råvarer enn hva som er forhåndsbestilt, så med mindre du har reservert bord senest 1 dag i forkant, så kan vi ikke garantere at vi har noe ekstra.

Vi kommer til å koke pastaen fra "scratch", så en må påregne 15 minutter ventetid selv om det ikke er noe kø å snakke om. Vi veksler mellom tørket og hjemmelaget fersk pasta - alt ettersom hva retten kler best. Det er selvsagt mulig for bordet å bestille fra ordinær meny i tillegg - og vi skal gjøre vårt beste for å servere alt samtidig. For raskest mulig servering vil det dog være en fordel om alle går for dagens klassiker.

Til voksenporsjoner beregner vi 130 gram pasta. Til barneporsjoner (6-12 år) serveres det litt over halve voksenporsjoner. Til barn under 6 år serverer vi en miniporsjon gratis. Det serveres alltid hvitt brød til måltidet.

Vi tilbyr også mikro-vinglass (50 ml) - slik at du kan smake retten med matchende vin, men fremdeles være milevis innenfor "kjørbar" tilstand. Vi har selvsagt masse gode alkoholfrie alternativer også.

OBS! Vi har ikke gluten-/laktosefrie alternativer av disse rettene.

Vi gleder oss til å servere klassikerene på vår måte!Bestill bord i dag!