Tilgjengelighet: 100

Arrangementsdetaljer

Reservasjoner inntil:16.10.2018 14:00
Starter:16.10.2018 16:00
Slutter:16.10.2018 18:30

Beskrivelse

Frem til jul skal vi jobbe oss igjennom noen av de mest klassiske italienske pastarettene. En etter en. Med så autentiske råvarer som det er mulig for oss å skaffe fra våre beste leverandører.

Vi tenker å servere dem til en svært hyggelig penge - dog tidsbegrenset. Vi skal forsøke å få rettene ned i en pris som ligger godt under vanlig restaurantpris - og serverer dem kun mellom 16:00 og 18:30. Altså i vanlig middagstid. Barneporsjoner også selvsagt. Ta med familien og spis rimelig hos oss disse dagene!

Tirsdag 16.oktober : Tagliatelle con Ragù Classico Bolognese

Det er vel få italienske retter det finnes flere historier rundt enn akkurat denne. Vi skal ikke forsøke å gjengi dem alle eller lage teorier rundt hva som er rett eller galt. Til det er omfanget for stort. Men vi kan komme med et par fun-facts:

  • Den tidligste nedskrevne oppskriften til retten stammer fra slutten av 1891 og da fra byen Imola - som ligger nære Bologna. Pellegrino Artusi skrev en oppskrift i en kokebok - og oppskriften ligner bare delvis på det de fleste i dag gjengkenner som bolognese.
  • Det er primært tagliatelle som forbindes med denne retten, men varianter med fettucine og parpardelle finnes også.
  • I 1982 skrev Accademia Italiana della Cucina ned en oppskrift de definerte som den "klassiske ragu Bolognese". Det er denne oppskrifte vi presenterer hos oss denne dagen.
  • Ragù Classico Bolognese inneholder oksekjøtt, pancetta, løk, gulrot, stilkselleri, passata, oksekraft, rødvin og melk. Vi lager den med selvlaget fersk tagliatelle. Og selvsagt et dryss parmiggiano reggiano.

Pris for voksenporsjon - kr. 120,-
Pris for barneporsjon - kr. 60,-

Vi blir veldig glade om dere bestiller bord. Ikke nødvendigvis fordi det blir fullt, men om vi skal klare å servere dette såpass rimelig, så er vi avhengig av å ha lite svinn. Vi forbereder ikke veldig mye mer råvarer enn hva som er forhåndsbestilt, så med mindre du har reservert bord senest 1 dag i forkant, så kan vi ikke garantere at vi har noe ekstra.

Vi kommer til å koke pastaen fra "scratch", så en må påregne 15 minutter ventetid selv om det ikke er noe kø å snakke om. Vi veksler mellom tørket og hjemmelaget fersk pasta - alt ettersom hva retten kler best. Det er selvsagt mulig for bordet å bestille fra ordinær meny i tillegg - og vi skal gjøre vårt beste for å servere alt samtidig. For raskest mulig servering vil det dog være en fordel om alle går for dagens klassiker.

Til voksenporsjoner beregner vi 130 gram pasta. Til barneporsjoner (6-12 år) serveres det litt over halve voksenporsjoner. Til barn under 6 år serverer vi en miniporsjon gratis. Det serveres alltid hvitt brød til måltidet.

Vi tilbyr også mikro-vinglass (50 ml) - slik at du kan smake retten med matchende vin, men fremdeles være milevis innenfor "kjørbar" tilstand. Vi har selvsagt masse gode alkoholfrie alternativer også.

OBS! Vi har ikke gluten-/laktosefrie alternativer av disse rettene.

Vi gleder oss til å servere klassikerene på vår måte!Bestill bord i dag!