Hotellbloggen

Hotellbloggen

Hotellbloggen er en fagblogg vi som jobber på General Hotell hygger oss med. Her vil du finne gode tips fra vår verden: mat, drikke, booking, reise og andre relevante temaer! Bloggen er et produkt av vår samlede kompetanse og interesseområder. For oss på hotellet har dette blitt en slags hobby.

Grytebrød for folk i farta

Denne oppskriften har gått sin seiersgang over det ganske Internett siden The New York Times først publiserte den for flere år siden - men vi føler vi bare MÅ gjengi den i tilfelle noen skulle ha gått glipp av dette! Verdens enkleste brødoppskrift som gir et veldig bra hverdagsbrød.

Les mer …

Tandoori kylling

For oss er indisk mat litt typisk vintermat. Den varmer - og passer fint når ingenting er helt i sesong her hjemme. Nå skal vi ta for oss kanskje den største indiske klassikeren: Tandoorikylling! Det er mye enklere enn du tror! Dette er faktisk festmat hvis du skal ha mange gjester - da nesten alt arbeidet gjøres dagen før. Faktisk, så er dette en sommerhit også for da kan du jo legge kyllingene på grillen.

Les mer …

Juletacos

På denne tiden av året hender det jo at man plutselig sitter med juleribberester på en dag hvor man egentlig har lyst på noe helt annet enn julemat. Det hender i hvert fall meg fra tid til annen. Her er en god løsning på problemet - juletacos! Dette er en variant av den mest tradisjonelle tacosen av alle: Tacos al Pastor. Her får du en relativt bred oppskrift, for tid har man jo gjerne ved juletider - men du kan selvsagt forenkle dette etter eget forgodtbefinnende!

Les mer …

Elgtataki

Vi er midt i elgjakta - og det er nok grunn til å minne om at ikke alt kjøttet behøver å kvernes. Når det er sagt, så vet vi jo at jegerne er glade i indrefileten - og her er en helt annen måte å tilberede den på! Tataki er en japansk tilberedningsmetode og i vår variant her blir kjøttet marinert etter at det er stekt.

Les mer …

Grav deg en ørret!

Snart er det jul og gravet laks eller ørret hører til. Et stykke gravet fisk er en flott og rimelig julepressang til alle oss voksne som har alt fra før. Å grave fisk er utrolig enkelt, lite tidkrevende og dessuten kan sluttproduktet fryses ned. Her er oppskriften, så sett i gang:

Les mer …

Rogan Josh

Lag noe indisk når butikken er full av lam! Det finnes et hav av gode indiske lammeretter (vi har tidligere skrevet om Saag og Tikka)! Nå har vi lyst til å presentere en av de store klassikerene. Ja, du må nok en tur i invandrerbutikken for å samle opp nødvendige kryddere for å få til denne retten, men det er rimelig og enkel mat allikevel!

Rogan josh er en middels sterk rett vanligvis, men dette kan du justere med mengden chilipulver. Retten kan serveres med naanbrød eller ris -  og gjerne noen grønne grønnsaker.

Les mer …

Mozzarella in carrozza

Nor.: Mozzarella i vogn Etter vår lille reise til pizzaens Mekka - Napoli - har vi også plukket opp et par andre klassikere fra Campagna. Dette må jo være noe av det enkleste man kan lage til forrett eller lunsj! Nesten som arme riddere, men med smeltet mozzarella inni. Og ja: selvsagt kan man benytte andre oster om man vil.

Les mer …

Fish n' chips

Etter vår mening har ikke engelskmennene så alt for mye å skryte av mathistorisk, men når denne retten er god så er den veldig god! Nå er vi midt i skreisesongen og litt variasjon utover våre egne tradisjonelle skreiretter bør man ta seg tid til. Barna digger denne retten og det er jo en glimrende anledning til å fore dem med litt sylfersk lofotskrei. Her er en oppskrift som er litt sunnere enn den tradisjonelle britiske, men med så bra fisk som vi får her nå kan man egentlig ikke gjøre dette på "gamlemåten".

Les mer …

Bruschetta med høstens sopp og Taleggio

It: Bruschetta con funghi e Taleggio

Årets soppsesong har foreløpig ikke vært av de helt store, men selv når man finner relativt lite sopp kan man jo lage herlige små måltider? Her er en av våre, italienske, favoritter. Bland gjerne kantareller og steinsopp - og spe eventuelt på med noen sjampinjonger om høsten er i overkant mager på soppfronten.

Les mer …

Saag med lam

En deilig kombo av spinat og lam fra India denne gangen. Perfekt for dere som har igjen litt lammekjøtt etter påsken... Det finnes flere varianter av denne oppskriften - hvor noen ikke bruker youghurt, men tomater i steden. Atter andre varianter marinerer kjøttet i youghurt og krydder og bruker litt tomat i tillegg. Jeg vet ikke hva som er mest autentisk, men jeg vet at jeg liker denne versjonen, uten tomat og med yoghurt best.

Les mer …

Truck stop chili

Tex-mex var egentlig klengenavnet til "Texas Mexican Railway" som gikk fra Laredo til Corpus Christi (fra 1875). I rutetabellen i avisen brukte de forkortelsen "tex-mex" for å spare på typene. Grovt sett kan man si at tex-mex er meksikansk mat med en Texas vri. Denne oppskriften stammer fra Margie Alexander - en tøff og godt voksen dame som jobber som servitør på en diner ved Highway 90A i Rosenberg (US). Hun serverer denne chilien i en enchilada, bakt med cheddar og drysset med finhakket løk på toppen (etter at enchiladaen er tatt ut av ovnen).

Les mer …

Saltede mandler - perfekt julesnacks!

Disse mandlene er fantastisk tilbehør til en god drink - og det kan jo en og annen trenge i julestria! Det er fort gjort å foredle mandler, sett av et kvarter til produksjon av eget julesnacks! Her følger hele den korte oppskriften!

Les mer …

Petit Salé aux Lentilles - ribbe på fransk!

I disse ribbetider synes jeg det er gøy å lage litt annet enn den vanlige juleribba. Det er intet i veien med den, men når man har god tynnribbe for hånden kan man jo tillate seg noen sideturer? Her om dagen kjøpte jeg en stor tynnribbe og ut av den fikk jeg litt pancetta, en liten julemiddag til 2 voksne og Petit Salé aux Lentilles til 3 voksne og en 2-åring. Det er mye god mat og super økonomi!

Les mer …

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit