Hotellbloggen

Rogan Josh

Lag noe indisk når butikken er full av lam! Det finnes et hav av gode indiske lammeretter (vi har tidligere skrevet om Saag og Tikka)! Nå har vi lyst til å presentere en av de store klassikerene. Ja, du må nok en tur i invandrerbutikken for å samle opp nødvendige kryddere for å få til denne retten, men det er rimelig og enkel mat allikevel!

Rogan josh er en middels sterk rett vanligvis, men dette kan du justere med mengden chilipulver. Retten kan serveres med naanbrød eller ris -  og gjerne noen grønne grønnsaker.

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 800-1000 gram skivet lammelår e.l.
  • ca 5cm ingefær
  • 6-8 hvitløksfedd
  • 2 mellomstore kepaløk
  • 10 kardemommefrø
  • 2-3 laubærblader
  • 6-7 nellikstilker
  • 10-15 pepperkorn
  • ca 2,5-3,5 cm kanelstang
  • 1 raus t-skje finmalte korianderfrø
  • 2 rause t-skeer finalte spisskumminfrø
  • 4 t-skjeer rødt chilipulver
  • 2 t-skjjer salt
  • 6 spiseskjeer yoghurt naturell
  • 1 snau t-skje Garam Masala
  • 3,5 dl vann
  • Litt vegetabilsk olje til steking

Skjær kjøttet i ca 2cm store terninger - uten ben. Kjør ingefær, skrellt og grovhakket, sammen med hvitløk og 4 spiseskjeer vann, til pasta i en food processor. Gjør klar en liten skål med kardemommefrøene, laubærbladene, nelliken, pepperkornene og kanelen. Finhakk løken. Nå er du klar!

Finn en passe stor gryte, fyr opp til medium+ varme og ha i litt olje til steking. Så freser du kjøttet til det får litt farge på alle sider og tar det ut igjen. Ha så skålen med krydderet du forberedte oppi samme oljen og fres til laubærblandene begynner å få litt farge (noen sekunder). Så har du oppi løken og freser dette pent i ca 5 minutter til løken har fått en medium brun farge over det hele. Bland så i ingefær- og hvitløkspureen og fres i ca 30 sekunder til. Så skal du ha i resten av krydderet (koriander, spisskummin, chilipulver og salt). Rør videre i ca 30 sekunder.

Så skal kjøttet tilbake i gryta og blandes godt med det som er oppi der. Så har du i 1 spiseskje yoghurt og rører til den er godt fordelt. Så en ny spiseskje yoghurt og rør igjen. Gjenta prosessen til alle 6 spiseskjeen er godt blandet ut. La det putre i 3-4 minutter. Hell så oppi vannet og kok opp. Pass på å få med alt krydder som eventuelt har festet seg lenger opp på kjelen. Skru ned varmen slik at det bare så vidt putrer, sett på et lokk og la putre i en god time mens du forbereder tilbehøret - men husk å rør om i gryta en gang i blandt.

5-6 minutter før du ønsker å servere, tar du av lokket og skrur opp varmen for å redusere sausen. Du skal ha en tykk, burn saus som dekker alle kjøttbitene. Dryss Garam Masala på og rør inn rett før servering.

Serveringstips

Selv foretrekker vi naanbrød til denne oppskriften, men det går selvsagt utmerket godt med ris - og gjerne ris blandet med erter. Dampet spinat er godt tilbehør - og faktisk er det en god variant å fylle gryta med spinat og lekke på lokket noen sekunder rett før servering! Du kan også benytte denne oppskriften på stekt gul blomkål (som du finner her på bloggen) - men bytt ut blomkål med broccoli! Noen syltede grønne chili og en enkel raita kan også være godt for de som ønsker det litt mer avansert.

Emneord: Hovedretter, lam, India, ris

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit