Hotellbloggen

Paella Mixto

Paella er en spansk spesialitet som vi burde spise mer av her til lands gitt at vi har fantatstiske ingredienser tilgjengelig hele året! Jeg er heldig og har en paellera (stekepanne spesielt egnet til Paella) på hele 38cm i bredden, men du kan utmerket godt bruke en vanlig stor stekepanne med høy kant. Dette er perfekt mat når du får mange gjester og ikke har lyst til å stå på kjøkkenet hele kvelden!

Til 8 personer (svær paellera!)

Ingredienser

  • 1 hel kylling, delt lår/bryst i 3 – kok kraft på skrotten
  • 200 gram Chorizo, skåret diagonalt i cm-tykke skiver
  • 2-4 sjøkreps avhengig av størrelse og budsjett
  • 1/2 nett blåskjell og/eller hjerte-/haneskjell
  • 20 scampi, rensket
  • 3 små akkar, strimlet
  • 750 gram paellaris (rundkornet)
  • 1/2 løk, finhakket
  • 4-6 fedd hvitløk
  • Raust med safrantråder
  • 4 hele tomater, delt i 2 og kjøttet revet med rivjern!
  • 1 snau spiseskje søtt eller røkt paprikapulver
  • Målt i volum, 3-4 ganger så mye kyllingkraft som ris (tilsett litt av gangen)
  • Salt
  • 1 snau spiseskje gurkemeie

Fremgangsmåte

  1. Kok kyllingkraft. Ha i safran. Kraften skal putre når du har den i panna etterpå.
  2. I paella-pannen; ha i godt med olje i midten og varm opp til middels varme
  3. Fres blåskjell (med lokk over) og ta til side.
  4. Fres kyllingbitene. Ta til side.
  5. Fres sjøkrepsen. Ta til side.
  6. Fres scampi. Ta til side.
  7. Ha i mer olje om nødvendig. Fres akkar
    1. Og så litt løk
    2. Og så litt hvitløk
    3. Og så chorizoen
    4. Og så blander du i det revne tomatkjøttet
    5. Ha også i paprikapulver
  8. Ha i risen og stek forsiktig til den blir gjennomsiktig-ish.
  9. Bland i gurkemeie og salt
  10. Så har du i kyllingkraften. Begynn med litt mindre enn 3x volumet av risen, så kan du heller supplere om nødvendig.
  11. Dette skal koke litt sånn ”middels” til ”middels-svakt” i ca 20-25 minutter totalt. Når det gjenstår 3-4 minutter så pynter du gryta med de andre ingrediensene du har tatt av. Smak på risen underveis og tilesett mer væske om nødvendig. Helst før du ”pynter”...
  12. Serveres med loff og smør. Cava, rosè eller hvitvin. Isvann med sitron. Crema Catalana til dessert?

Juanry har en snedig nettside med massevis av varianter - og fiffige videoer. Nyttig om du skjønner noen gloser på spansk!






Emneord: Hovedretter, sjømat, spania

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit