Hotellbloggen

En kul Kylling Tikka, takk!

Med stekt gul blomkål, raita og naan!

På tide Hotellbloggen kom seg en tur til India! Alle liker ”chicken tikka”! Vi lager vår egen tikka-marinade og den tør vi anbefale! Du trenger en del krydderier for å lage denne retten fra bunnen av, så helt nederst har du en handleliste. Trolig er det lurt å begynne i nærmeste ”innvandrerbutikk”...

Kylling tikka

Dette kan med fordel gjøres dagen før servering! Skjær et par standard-kyllingbryst/lår i passende ”tre-på-spidd” terninger. Lag et snitt i dem alle slik at marinaden kan trenge inn. Finn frem food processoren og ha i:

  • 1 fedd hakket hvitløk
  • 1 ”nøtt” hakket fersk ingefær
  • 2 tynne skiver løk
  • 2 store spieseskjeer yoghurt naturell
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 raus teskje malt chili
  • 1 teskje Garam Masala
  • 1 snau spiseskje edikk
  • 1 snau teskje, ristede, korianderfrø
  • 1/2 teskje, ristede, spisskummenfrø
  • 1 snau teskje salt

Kjør den kort, ha over i en bolle og bland inn kyllingen. La stå noen timer eller over natten. Tre kyllingen så på spidd og grill dem til de er gjennomstekt. Om sommeren griller jeg dem ute på grillen, men om vinteren bruker jeg grillfunksjonen i stekeovnen. Da legger jeg alle spiddene over en panne (se bildet). Press litt sitronsaft over og dryss bittelitt Chat Masala over før servering.

Chat Masala

Nydelig liten krydderblanding som får syrlighet av mangopulveret, styrke av chili og aroma av andre krydder. Mal sammen følgende krydderier:

  • 4 ss ristede spisskummenfrø
  • 5 ss ristede korianderfrø
  • 4 ss mangopulver
  • 3 ts salt (eller 4 ts Kala Namak om du får tak i det)
  • 2 ts malt chili

Raita med tomater, løk og frisk koriander

Vanlig ”plain” raita er også godt og brukes som tilbehør til det meste i India! Bland alle disse ingrediensene godt, dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet (gjerne natten over):

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1/4 teskje ristede og malte spisskummenfrø
  • 1/4 teskje malt chili
  • 1/4 teskje salt
  • 2 tynne løkringer, finhakket
  • 2-3 cherrytomater, skåret i små terninger
  • 1 stor spiseskje hakket frisk koriander

Serveres kald!

Stekt gul blomkål

Gul blomkålEn fantastisk siderett som overrasker de fleste. Litt tungt fordøyelig, men det er jo vi nordmenn vant til med kål, blomkål osv! Her er hva du trenger:

  • 1/2 blomkålhode
  • 1 grønn chili (kan sløyfes)
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 1/2 ts spisskummenfrø, ristet
  • 1,5cm fersk ingefær, skrelt og strimlet
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts chili, malt
  • 1/2 ts Garam Marsala
  • 1 ss hakkede friske korianderblader
  • Salt og vann

Del blomkålen i buketter. Skjer opp chilien, fjern frøene og hakk den. Brun frøene i oljen på middels varme. Ha så i gurkemeie, matl chili, salt og (eventuelt) hakket chili. La det frese mens du rører i noen ganske få sekunder. Så har du i blomkålbukettene og rører inn ca ½ dl vann. La det putre i ca 10 minutter mens du rører fra tid til annen. Til slutt rører du inn Garam Marsalaen og anretter på fat. Garnèr med hakket koriander.

Servering

Har du ett stort fat, så kan du ha alt sammen på fatet: en skål med raita, lune naan-brød, grillspidd med kylling og gul blomkål. Eller bruk 2 fat om de er mindre. Det går an å legge opp dette på tallerkner, men det er hyggeligere å forsyne seg litt etter litt synes jeg. Det ser lekkert ut og dufter himmelsk! Noen vil gjerne ha ris til – men jeg klarer meg med naan! Litt dårlige bilder denne gangen også, men vi ble så sultne av den fantastiske duften at fotografering ble uinteressant!

Krydder-liste

  • Frisk koriander
  • Frisk ingefær
  • Frisk hvitløk
  • Grønn chili
  • Korianderfrø
  • Spisskummenfrø
  • Garam Marsala
  • Gurkemeie
  • Malt chili
  • Mangopulver
  • Kala Namak (kan sløyfes)

Emneord: Grill, Hovedretter, India, kylling

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit