• Eksteriør
  "The room was comfortable and ideal.
  The staff was very friendly and welcoming.
  Parking is free."

  - Gjesteanmeldelse fra Andrey L, Tripadvisor

 • Pizzeria 1
 • Pizzeria 2
  "Amazing food. Great prices. Polite staff. "

  - Gjesteanmeldelse fra Sigita Z, Tripadvisor

 • Pizzeria 3
 • Frokost
  Kjempegod frokost, variert pålegg.

  - Gjesteanmeldelse fra Ann, Booking.com

 • Selskap 1
  "The staff was very professional at all time, and the 3-course dinner we will never forget. "

  - Gjesteanmeldelse fra JanP, Tripadvisor

 • Konferanse 1
 • Konferanse 2
  2 konferansesaler og 2 grupperom.
  21 værelser med totalt 44 sengeplasser
 • Konferanse 3
 • Salong 1
 • Biljard
  Biljard- og snookerbord
Velkommen | Benvenuto

Hotell i Hønefoss med italiensk pizzeria

Enkeltrom i dag
priser fra kr.
650,- BOOK
NÅ!
Twin-/dobbeltrom i dag
priser fra kr.
850,-
Enkeltrom
650,- BOOK
NÅ!
Twin-/dobbeltrom
850,-
 • Rakfisklag

  Her på huset har vi lidenskap for rakfisk. Vi simpelthen elsker rakfisk! Og vi har gjort oss skikkelig flid, reist til Valdres og identifisert de beste leverandørene på de viktigste råvarene. Denne kunnskapen har vi omsatt til tidenes beste rakfiskpakke slik at du i år kan booke et skikkelig gjennomtenkt rakfisklag hos oss.

  Les mer!

 • Dagmøtepakker

  Kort møte uten overnatting? Her finner du 2 gode alternativer.
  Priser fra kr. 420,-/pers.

  Les mer!

 • Julebord på General Hotell

  Sørg for å få plass hos oss til årets julegilde. Førjulsstrida blir ikke den samme uten et skikkelig måltid med gode kolleger. Vi har fine julebord for bedrifter og større grupper. Julelunsj er også et bra alternativ for mange. Synes du det er tidlig å tenke på jul? Jo - det synes nok vi også, men faktum er at bestillingene allerede har begynt å komme!

  Les mer!

 • Norsk møtepakke

  Her får du en ferdigsydd og gjennomtenkt lunsj-til-lunsj konferansepakke hvor maten har norsk-franske røtter.
  Priser fra kr. 1.990,-/pers i enkeltrom.

  Les mer!

Joda. Vi er nok inne i en litt "Mexikansk fase", men det er jo nettopp det som er så artig med å lage mat! Man kan hoppe fra kontinent til kontinent og selv velge hvor lenge man vil være på hvert enkelt sted. Her har du et knakende godt alternativ til fredagstacoen - eller en garantert vinner når gutta kommer for å spille kort og ta en pils.


Det tar muligens bittelitt lenger tid enn fredagstacoen, men er mye mer autentisk Mexsikansk (tacoen vi spiser her til lands kan forresten knapt kalles tex-mex - Mexikansk er det i hvert fall ikke). Oppskriften har et par løsninger for deg som har det litt travelt også.

Ingredienser til 16 quesedillas

 • 1 pakke maistortillas (du kan bruke hvetetortillas også, men orginalen er med mais)
 • ca 400g grov medisterdeig (eller tilsvarende mengde fersk chorizo pølse)
 • To pakker italiensk mozarella (eller annen godt og lettsmeltet ferskost)
 • Syltede jalapeño peppers
 • To-tre kokte poteter (fra i går?)
 • Spisskummen, oregano, cayennepepper, paprikapulver og salt
 • Et par fedd hvitløk
 • Et par spiseskjeer hvitvinseddik
 • Litt tørr vermuth eller sherry

Chorizo

Orginaloppskriften tar utgangspunkt i at man kjøper fersk chorizo (altså ikke den spekede varianten som er mest vanlig her til lands), snitter den opp og graver ut pølsedeigen. Det går fort og er fint å gjøre om man får tak i de rette pølsene, men det kan også bli litt dyrt. Derfor valgte jeg å lage min egen pølsedeig. Det finnes hundrevis av oppskrifter på fersk chorizopølse - og dette er en enkel variant.

Kjøp grovkvernet medisterdeig på butikken eller mal en litt fet deig av svinekjøtt selv. Ha i et par spiseskjeer hvitvinseddik sammen med en flat spiseskje finmalt spisskummen, to spiseskjeer paprikapulver, en halv spiseskje oregano, en liten teskje cayennepepper og en god teskje salt.
Jeg er åpen for å ha i litt finhakket frisk koriander også! Bland ingrediensene godt med fingrene og tilsett noen centiliter med tørr vermuth eller sherry (6-8cl). Oppbevar deigen i kjøleskapet helt til du skal steke den.

Resten av fyllet

Du trenger alle hendene dine når du skal ordne tortillaene, så bli ferdig med alt annet på forhånd (inklusive dekking av bord og eventuelt alt annet tilbehør). Hakk et par solide never med jalapeñopepper avhengig av hvor tøff du er ;-). Riv osten i passende små biter. Skjer poteten i ca 0,5cm terninger.


Når alt dette er klart, så finhakker du hvitløken og steker den forsiktig i olje. Når hvitløken er gyllen, så har du oppi chorizodeigen og steker alt sammen som vanlig kjøttdeig. Når deigen er nesten ferdigstekt, har du i potetbitene og den hakkede jalapeñoen. Bland godt, men forsøk å ikke steke potetene til enda mindre biter enn de allerede er. Sett kjøttdeigen til side, gjerne med lokk på.

Tortillaene

De blir selvsagt best om du lager dem selv, men det tar litt tid om du ike har spesialutstyr. Men la meg bare få si at denne retten blir mye bedre med maistortillaer enn med hvetetortillaer. Om du velger den siste, bruk de små typene. Del alle tortillaene i to på midten. Finn en kaserolle (eller stekepanne) som er stor nok i diameter til å romme tortillaene. Ha i solsikkeolje i bunnen av kasserollen slik at oljen står en god cm opp. Varm oljen til den begynner å "knitre" når du har en bitteliten dråpe vann i den.


Nå gjelder det å jobbe litt radig og ha et godt system. Du trenger et fat med godt med tørkepapir til å legge tortillaene på når de kommer opp fra "frityren". Du trenger en god tang til å flytte tortillaene med. Du trenger et brett i ovnen med litt matpapir på (sett ovnen på ca 160 grader). Du trenger å ha fyllet i nærheten og sist men ikke minst; så trenger du en stor spiseskje!

"Friter" den halve tortillaen noen sekunder på hver side (til den blir gylden). Legg den på tørkepapiret slik at den kan dryppe av seg litt. Tillsett kjøttdeig og ost på halvparten av tortillaen og brett den sammen. Putt quesedillaen i ovnen. Gjenta prosedyren til du er tom for tortillas!

Når alle quesedillaene er i ovnen, skrur du varmen opp på max slik at osten smelter. Følg med hele tiden! Du vil bare ha smeltet ost - ikke svartbrente quesedillas!!

Servering og tilbehør

Disse quesedillaene kan godt serveres bare slik. Men det er ekstra godt om du har en litt sterk salsa (lett innkokt tomatsaus med hvitløk, chili, kyllingkraft, oregano og koriander er klassikeren) som gjestene kan legge en spiseskje av inni quesedillaen. En god guacumole er selvsagt også et sikkert tilbehør. Salat er også godt ved siden av. Mexikanerene ville nok også servert frijoles refritos (en slags fritert bønnestuing) ved siden av denne retten.


Øl er nok bedre enn vin - og vann er nok bedre enn cola til barna!

NAM!