• Eksteriør
    "The room was comfortable and ideal.
    The staff was very friendly and welcoming.
    Parking is free."

    - Gjesteanmeldelse fra Andrey L, Tripadvisor

  • Pizzeria 1
  • Pizzeria 2
    "Amazing food. Great prices. Polite staff. "

    - Gjesteanmeldelse fra Sigita Z, Tripadvisor

  • Pizzeria 3
  • Frokost
    Kjempegod frokost, variert pålegg.

    - Gjesteanmeldelse fra Ann, Booking.com

  • Selskap 1
    "The staff was very professional at all time, and the 3-course dinner we will never forget. "

    - Gjesteanmeldelse fra JanP, Tripadvisor

  • Konferanse 1
  • Konferanse 2
    2 konferansesaler og 2 grupperom.
    21 værelser med totalt 44 sengeplasser
  • Konferanse 3
  • Salong 1
  • Biljard
    Biljard- og snookerbord
Velkommen | Benvenuto

Hotell i Hønefoss med italiensk pizzeria

Enkeltrom i dag
priser fra kr.
610,- BOOK
NÅ!
Twin-/dobbeltrom i dag
priser fra kr.
760,-
Enkeltrom
610,- BOOK
NÅ!
Twin-/dobbeltrom
760,-
  • Insalata di polpo

    Blekksprutsalat!

    Dette er en siderett som mange vil kjenne igjen fra turer både til Spania og Italia. Den smaker av hav, ser lekker ut - og vil garantert overraske dine gjester. Salaten kan selvsagt også serveres som en forrett. Rimelig å lage er den også - all den tid du får tak i blekksprut fra en av våre "innvandrerbutikker" (den finnes ofte i frossendisken).

    Les mer!

  • Dagmøtepakker

    Kort møte uten overnatting? Her finner du 2 gode alternativer.
    Priser fra kr. 420,-/pers.

    Les mer!

  • Norsk møtepakke

    Her får du en ferdigsydd og gjennomtenkt lunsj-til-lunsj konferansepakke hvor maten har norsk-franske røtter.
    Priser fra kr. 1.990,-/pers i enkeltrom.

    Les mer!

  • Sommerfesten!

    I mai og juni er det mye som skjer både på jobb og gjerne også privat. Det arrangeres sommerfester både i bedrifter og i lag- og foreninger - forutenom alle høytidsdagene og familieselskapene. Skal du arrangere en sommerfest i år? Vi har flere løsninger i mange priskategorier. Ta en titt her og finn det sommerarrangementet som passer dine behov. Så tar vi oss av alt det andre.

    Les mer!

Her er en spenstig meksikansk rett som egentlig skal være grønn. Om du tør å ha i så mye chili at den blir nettopp det får være opp til deg. Min ble ganske rød, på grunn av tomatene. Uansett er dette en fin søndagsrett for familien, men så er den en knock-out når du skal mate hele fotballaget med noe spennende (og litt billig)!

Oppskriften kommer her i to utgaver: den litt omstendelige som du kan bruke når du har god tid og vil kose deg med prosessen – samt en hurtigversjon som du kan bruke når du skal fore hele boretslaget etter vårdugnaden. Beklager bildekvaliteten denne gangen, glemte igjen kameraet på jobben...

Ingredienser til 4 porsjoner

Rubbing

  • Et par teskjeer salt
  • 1 snau spiseskje brunt sukker
  • En teskje malt sort pepper
  • En teskje hvitløkspulver
  • En teskje cajennepepper

Resten

  • 7-800 gram svinenakke eller flatbiff av svin
  • En halv vanlig kepaløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 4 poteter, mellomstore, skrelt og delt i 2 cm store biter
  • Ca en halvliter kyllingkraft
  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 grønne chili
  • 1 teskje oregano
  • 3 teskjeer malt spisskummen
  • Salt, pepper og litt olje til steking

Litt om ingrediensene

Du kan sikkert bruke indrefilet av svin om du ønsker det, men dette skal steke og koke såpass lenge at kjøttet blir mørt uansett – så gå for noe rimeligere. Svinenakke passet perfekt synes jeg. Det er selvsagt alltid best å koke kraften selv, men kyllingfond fra butikken gjør en allright jobb i denne retten. Den originale oppskriften, fra min meksikanske kokebok, sier følgende om chili til denne retten:

"1 pound Poblano and 1/2 pound Anaheim chiles."

Det er altså til sammen 679,5 gram grønne chili! Eller bortimot 170 gram chili per porsjon... Poblano får vi jo ikke tak i her til lands, men den beskrives som medium sterk med styrkescore på 5 til 6. Da kan du forestille deg at en Habanero får styrkescore 10. Poblano er altså en litt sterk grønn chili. Anaheim chilien får styrkescore 2 til 3, og er sånn sett en mild grønn chili. Jalapeno er jo en chilitype man kan være heldig å få tak i her til lands – og den får også styrkescore 5-6 i samme kokebok. Så er det altså opp til deg hvor sterkt du vil ha det!

Slow-food varianten

Rubbet svinenakkeBland rubbingen godt og gni den inn i kjøttet. Stek kjøttstykket på 160 grader til den får kjernetemperatur på 70 grader. Dette tar halvannen time eller så, litt avhengig av størrelsen/tykkelsen. La kjøttet hvile en halvtimes tid eller mer før du skjærer opp i passende munnfull-biter.  Mens steika står i ovnen kan du finne frem gassgrillen. Om du virkelig vil gjøre deg flid her, så kan du bruke litt røykflis også. Legg flisen på aluminiumsfolie i grillen, så ryker det noe grådig og smaken setter seg også i chiliene. Poenget er altså å grille chiliene til de blir helt svarte på alle sider.Snu dem ofte. Når de er helt svarte, legger du dem i en lukket plastpose slik at de kan dampe ferdig der noen minutter. [[/caption] Så skal chiliene skrelles og stilken fjernes, men de skal brukes hele og frøene skal være i. Det går an å grille chiliene i ovnen også, men da vil jeg anbefale å ikke bruke røykflis ;-)


Stekt svinenakke i terningerNår steika er ferdig skåret, chiliene og potetene ferdig skrelt, er det på tide å montere det hele. Finn fram jerngryta! Stek løken og hvitløken i litt olje. Middels varme, rør godt. Ha så i potetbitene, tomatboksen og en snau halvliter kyllingkraft. La det koke opp, reduser varmen og la det putre i 10 minutter. Nå tar du i chilien og kjøttet. Alt dette skal putre på svak varme i en times tid. Om det blir for lite væske, så er det lov til å spe på med litt ekstra kyllingkraft, men pass på så du ikke lager suppe i stedet for gryte. De siste 10 minuttene av koketida har du i oregano og spisskummen. Ferdig! Server i dype tallerkner, gjerne med stekt loff og godt smør ved siden av. Jerngryta er jo tøff og lukter godt, så sett gjerne hele gryta på bordet! Både øl og rødvin går utmerket godt til denne retten. Noen vil sikkert sette pris på vann også!

”Hurtigvarianten”

Stek kjøttet på samme måte, men det er lov å skru opp til 180 grader om du har dårlig tid. Pass på å la kjøttet hvile minst 20 minutter før du skjærer det i biter. Hvis du ikke har tid til å grille chiliene, så finhakker du dem og steker dem sammen med løken og hvitløken. Om du skjærer potetene i litt mindre biter, så kan du redusere koketiden noe, men sausen skal også koke inn så jeg vil ikke anbefale å skjære dem særlig mye mindre.

"Bueno!"