Hotellbloggen

Høstmat - lammefrikassé

Slik imponerer du bestemor og svigermor - for ikke å snakke om deg selv. Butikkene er fulle av ferskt, godt og rimelig lammekjøtt for tiden. Kanskje på tide å utvide repertoiret litt og lage lammefrikasse i tillegg til den klassiske fårikålen? Fårikål er jo kjempegodt, men det er nesten rart at lammefrikasse ikke har like høy status. Her er en enkel oppskrift som vi håper hele familien får glede av!

Ingredienser

  • ca en halvkilo bogkjøtt av lam
  • et par gulrøtter
  • en persillerot
  • en halv blomkål
  • 50 gram grønner erter
  • 6 dl kraft (kokekraften)
  • 1/2 dl rømme
  • 3 ss mel - blandet med en skvett vann til jevning
  • finhakket dill
  • poteter

Fremgangsmåte

Dette er enkelt. Skyll kjøttet godt og kutt det i biter. Kok det forsiktig i saltet vann i en hel time. Så siler du kraften over i en annen kjele og legger kjøttet til side litt. Skrell grønnsakene og kutt dem i passe store biter. Samtidig koker du opp kraften i den nye kjelen - og så har du grønnsakene i sammen med jevningen. Vent litt med ertene - de skal i helt til slutt sammen med rømmen. Da putter du også kjøttet tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper - og rett før servering har du i godt med finhakket dill. Retten serveres med poteter. Kaldt øl smaker også godt til lammefrikassé. God fornøyelse!

Emneord: Hovedretter, høst, lam

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit