Hotellbloggen

Elgtataki

Vi er midt i elgjakta - og det er nok grunn til å minne om at ikke alt kjøttet behøver å kvernes. Når det er sagt, så vet vi jo at jegerne er glade i indrefileten - og her er en helt annen måte å tilberede den på! Tataki er en japansk tilberedningsmetode og i vår variant her blir kjøttet marinert etter at det er stekt.

Ingredienser

  • 1 kg indrefilet av elg (ja - du kan bruke okse også - men kjøttet må være godt mørnet!)
  • 2 ss stekeolje
  • 0,8 dl soya saus
  • 0,5 dl mirin eller risedikk
  • 3 vårløk, tynnskåret
  • 2 ss brunt sukker
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss revet ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Trim indrefileten for sener og fett. Krydre godt med salt og pepper.
  2. Ha oljen i en veldig varm stekepanne og svi av fileten et par minutter på hver side. La den hvile til den holder romtemperatur.
  3. Ha soya saus, mirin/risedikk, vårløk, brunt sukker, sitronsaft, ingefær og hvitløk i en plastpose - og putt indrefileten oppi. Knyt godt igjen og masèr lett. Legg i kjøleskapet i 5-6 timer eller over natten. Det er fint om du husker på å snu den fra tid til annen.
  4. Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før servering. Gjør klart garnityret - om du skal ha noe garnityr (se forslag under).
  5. Sprett posen og tørk kjøttet godt. Rull fileten i sesamfrø. Bruk en skarp kniv og skjækr i tommelfingertykke skiver. Legg pent opp på et fat og servèr med passende tilbehør.

Denne retten kan brukes på mange måter. Som forrett kan du kanskje bare servere den med litt dampet asparges (som på bildet). Eller med spirer, tynnskåret agurk og gressløk samt en god (asiatisk) dressing - som i en salat? Kanskje noen risnudler også? Eller til hovedrett: noe så frekt som med pommes frites med en dipp av soya, ingefær, chili og hvitløk?

Bruk fantasien og pimp elgen! Sayonara!

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit