Hotellbloggen

Grytebrød for folk i farta

Denne oppskriften har gått sin seiersgang over det ganske Internett siden The New York Times først publiserte den for flere år siden - men vi føler vi bare MÅ gjengi den i tilfelle noen skulle ha gått glipp av dette! Verdens enkleste brødoppskrift som gir et veldig bra hverdagsbrød.

Ingredienser

  • 1 liter hvetemel 
  • 1/2 liter vann
  • gjær på størrelse med en ert
  • 16 gram salt
  • samt en jerngryte med lokk

Fremgangsmåte

Bland alt det våte med det tørre og rør rundt i en stor bolle i ca 45 sekunder. La alt hvile i 18-24 timer tildekket på benken.
 
Sett stekovnen på 250℃ og putt en jerngryte inni. Når ovnen er varm heller du deigen i den varme gryta, setter på lokket og steker i 30 minutter. Så tar du av lokket og setter i et steketermometer. Når kjernetemperaturen til brødet er 96℃, så tar du brødet ut - heller det ut av gryta og avkjøler på rist.
 
Tips
En neve med havregryn i bunnen av den varme gryten bidrar til at ikke deigen brenner seg fast.
En neve med solsikkekjerner på toppen hever smaken.
Du kan gjerne sette i gang et nytt brød ved å blande ingrediensen nevnt over og sette alt inn i kjøleskapet. Der kan den kose seg i flere dager før du steker et nytt brød. Husk at deigen må få et par timer i romtemperatur før du heller deigen i den varme gryten.

Emneord: brød,, bakverk

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

general logo hvit