Verdens beste grillrubbing!

Jeg er ikke så begeistret for marinader. Det vil si, de er allrighte til sitt bruk, men problemet nå til dags er mer at man nesten ikke får tak i rent kjøtt i butikkene. 70 % av kjøttet er klint inn med noen udefinerbare marinader og hiver du dette rett på grillen uten å tørke det bort - så koker du kjøttet i steden for å grille det! Prøv deg heller frem med noen rubbinger. Her er min favoritt:

Hiv i en morter:

  • en spiseskje hele fennikkelfrø
  • en t-skje knust tørket chili
  • et par dryss sitronpepper
  • en god t-skje salt

Mal til rubbingen er nokså fin. Kan brukes til absolutt alt kjøtt, men er kanskje best på kylling og svin.

Slik gjør du:

Skyll og tørk kjøttet godt. Ha en liten skvett olivenolje på kjøttet og gni det godt inn. Spre rubbingen på en tallerken. Du trenger ikke så veldig mye. Det er ikke meningen at du skal dekke hele kjøttstykket. Mengden beskrevet over passer bra til 3-400 gram kjøtt. Legg kjøttet i blandingen og gni rubbingen godt inn over hele kjøttstykket. Grill, eller stek i relativt tørr panne, på samme måte som vanlig. Prøv deg frem. Bruk gjerne andre tørkede urter du liker! God apetitt!

Emneord: Grill