Lottebrød - godt, saftig og holdbart

Vi på Generalen baker grovt og litt finere brød. Den soleklare favoritten er vårt "lottebrød" - også kjent som "gulrotbrødet". Dette er et nokså fint brød som er utrolig velsmakende og holder seg veldig godt takket være saften fra gulrøttene. Brødet er veldig godt egnet til halvsteking/frysing. Etter å ha bakt dette brødet kommer du ikke tilå bry deg om andre brød lenger!

Til tre brød

  • 7 dl vann
  • 1,4 dl rapsolje
  • 30 gram salt
  • 75 gram fersk gjær
  • 3 dl grov mix (solsikkekjerner, linfrø, sammalt rug og grov hvete)
  • 700 gram gulrot, finrevet
  • 1,1 kg hvetemel

Vask, skrell og riv gulreøttene på et rivjern. Bland sammen lunket vann, rapsolje, salt, vann og gjær. Rør om og elt veldig godt. La så deigen heve til dobbel størrelse. Kna tre runde emner og legg på et smurt steikebrett - etterhev i 20 minutter. Stek brødene på 175 grader i forvarmet ovn i ca 45 minutter. Ta ut de nydelige brødene og legg dem på en rist. Smaker fortreffelig med godt smør og brun ost!

Emneord: Brød og bakevarer