Butter chicken

Eller Makkhani Murghi som det heter på indisk.

Vi har jo tidligere skrevet litt om Tandoorikylling, så det føles veldig naturlig å følge opp med noen avsnitt om den søte kusinen: Smørkyllingen. Tradisjonelt er denne retten en variant bygget på restene fra gårsdagens Tandoori. Hvordan gi den nytt liv? Jo, ved å lage en himmelsk saus av tomat, fløte, smør og krydder - for så å hive den "gamle, tørre kyllingen" oppi. Funker hver gang.

Ingredienser

Basert på at du har nesten en hel kylling (delt i biter) igjen - eller nok til 3-4 personer.
  • 1 liten boks tomatpurèe
  • ca 2 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gram usalta smør
  • 2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 liten grønn chili, finhakket
  • 1/2 ts cayennepepper eller enda litt mindre chilipulver
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1 ts ristede og knuste spisskuminfrø

Fremgangsmåte

  1. Bland tomatpurèe og vann til du har ca 2,5dl væske.
  2. Ha alle de andre ingrediensene, unntatt smøret, oppi samme kontainer. Alt dette kan du til og med gjøre dagen før du skal lage sausen.
  3. Smelt smøret forsiktig i en gryte som rommer all væsken og kyllingen.
  4. Når smøret har smeltet rører du inn resten av ingrediensene.
  5. Varm forsiktig opp til kokepunktet. Sausen bør nå helst ikke koke noe videre - bare boble lett.
  6. Putt de romtempererte kyllingrestene dine opp i sausen et par minutter før servering.
  7. Server med et dryss koriander på toppen om du har. Tradisjonelt serveres nok dette med naan og litt grønnsaker, men det går utmerket godt å servere ris til også.
Velbekomme (på indisk!)!