Hotellbloggen


Vi er jo opptatt av mat, så innimellom gjør vi små oppdagelser vi gjerne deler med resten av verden. Her er det mye rart, i litt tilfeldig rekkefølge - og det meste er nokså enkelt å lage! Bildene her er som regel tatt på impuls med mobiltelefon - så beklager det ...


Alle liker pizza! Pizza er best når den er bakt i vedfyrt steinovn, men de færreste av oss har jo slikt hjemme. Det er imidlertid mulig å få kjøpt forskjellige steiner som man kan ha inne i ovnene - for å forsøke å gjennskape noe av effekten. Vi har skaffet oss en fra Weber som fungerer bra. En pizzaspade trenger man også for å flytte pizzaen fra kjøkkenbenken og til ovnen. Når utstyret er i orden, så kan man jobbe med produktet! Her er en, noe krevende, men knakende bra oppskrift!

... når du kan lage dine egne, mye bedre, for prisen av en kvart gammal loff? Skjer av skorpen, del i terninger, bland med salt og ønsket krydder, rør forsiktig inn en god klunk olivenolje (med eller uten presset hvitløk i) - og stek i ovnen på 100 grader til de er ferdige. Holder i ukesvis i en plastboks i skapet! Bruk til supper og salater - eller som snacks!

Joda. Vi er nok inne i en litt "Mexikansk fase", men det er jo nettopp det som er så artig med å lage mat! Man kan hoppe fra kontinent til kontinent og selv velge hvor lenge man vil være på hvert enkelt sted. Her har du et knakende godt alternativ til fredagstacoen - eller en garantert vinner når gutta kommer for å spille kort og ta en pils.

Her er en spenstig meksikansk rett som egentlig skal være grønn. Om du tør å ha i så mye chili at den blir nettopp det får være opp til deg. Min ble ganske rød, på grunn av tomatene. Uansett er dette en fin søndagsrett for familien, men så er den en knock-out når du skal mate hele fotballaget med noe spennende (og litt billig)!

Slik imponerer du bestemor og svigermor - for ikke å snakke om deg selv. Butikkene er fulle av ferskt, godt og rimelig lammekjøtt for tiden. Kanskje på tide å utvide repertoiret litt og lage lammefrikasse i tillegg til den klassiske fårikålen? Fårikål er jo kjempegodt, men det er nesten rart at lammefrikasse ikke har like høy status. Her er en enkel oppskrift som vi håper hele familien får glede av!

Jeg er utrolig glad i sopp! Best av alt er steinsopp, men kantarellene er hakk i hjel! I vårt distrikt finnes det godt med slik sopp om man vet hvor man skal lete. Det er veldig hyggelig å rusle rundt og sanke svamp! Og så er det ekstra tilfredsstillende å servere skikkelig mat med selvplukkede råvarer! En solid, kraftig, sopprisotto hører sensommer og høst til! Denne oppskriften er også litt omstendelig, men du kan selvsagt jukse litt hvis du har det travelt. Å ha det travelt er ikke å anbefale!

Jeg er ikke så begeistret for marinader. Det vil si, de er allrighte til sitt bruk, men problemet nå til dags er mer at man nesten ikke får tak i rent kjøtt i butikkene. 70 % av kjøttet er klint inn med noen udefinerbare marinader og hiver du dette rett på grillen uten å tørke det bort - så koker du kjøttet i steden for å grille det! Prøv deg heller frem med noen rubbinger. Her er min favoritt:

Vi på Generalen baker grovt og litt finere brød. Den soleklare favoritten er vårt "lottebrød" - også kjent som "gulrotbrødet". Dette er et nokså fint brød som er utrolig velsmakende og holder seg veldig godt takket være saften fra gulrøttene. Brødet er veldig godt egnet til halvsteking/frysing. Etter å ha bakt dette brødet kommer du ikke tilå bry deg om andre brød lenger!

Dette er en oppskrift min venn Rolf kom med for noen år siden og den har blitt en balkongfavoritt for meg! Drinken er en nærmest perfekt velkomstdrink, kan nytes som aperitif eller bare helt solo i sola! Sprudlevann med litt ekstra kan jo ikke bli feil!

Mars er beste tiden for å plante chili! Chilidyrking er hverken komplisert, dyrt eller tidkrevende. Alt du trenger er noen frø, litt så-/kaktusjord, en liten krukke og en plastpose!

  • 1
  • 2