Offiserenes sommerøvelse

Øvelsen er ikke spesielt fysisk - her handler det mer om kløkt! Din gruppe blir delt i lag og alle lag må selvsagt velge sin lagfører. Alle lag skal igjennom en håndfull øvelser med forskjellige effekter og hjernen som verktøy. En fin avveksling midt i en krevende kursdag. Øvelsen gjennomføres utendørs, så normalt godt skotøy og allright yttertøy er et "must".

 

Oppgavene kan brukes til:

  1. å lage en konkurranse og ha det morsomt sammen
  2. som et avbrekk under seminar eller annen samling
  3. å danne bakgrunn for refleksjoner rundt hensikten med seminaret/samlingen.

Alternativ 3 gir både i pose og sekk fordi alternativ 1 og 2 er en del av alternativ 3!

 

Oppgavene er bare grovt beskrevet. Den som leser beskrivelsen skal sannsynligvis også delta og bør derfor "ha litt til gode".

Taukvadrat
Deltagerne skal, med bind for øynene, lage et kvadrat med et utlevert tau. Oppgaven har til hensikt å belyse oppgaveanalyse, felles oppfatning av plan og gjennomføring, kommunikasjon, ledelse og samarbeid. Deltagerne har 10 minutter til disposisjon.

Teltoppsett
Deltagerne skal sette opp et telt de ikke vet noe om, hverken størrelse eller konstruksjon.De som reiser teltet skal ha bind for øynene, de andre er seende arbeidsledere. Gruppa får 10 minutter til å legge en plan for hvordan de vil organisere gjennomføringen, herunder bestemme seg for hvem som egner seg for hva. Hvordan organiserer de seg for å oppnå best mulig kommunikasjon? Momenter forøvrig som under taukvadratoppgaven.

3 Trær
Oppgaven går i korthet ut på å forflytte gruppa fra ett tre, via et annet og frem til det tredje.Uten at noen berører bakken. Til hjelp får de utdelt 2 lange tau. Momentene som diskuteres er som under de foregående oppgavene.

Øy til Øy
Deltagerne blir plassert på hver sin plate (øy) innenfor et avgrenset område (sjø). De skal komme seg til land uten å gå i vannet og til hjelp får de utdelt 2 lange planker. Det er lagt inn et par matematiske "nøtter". Momenter som i oppgavene ovenfor.

 

Antall deltagere: Minimum 8, maksimum 40
Varighet: ca 1 time
Kursavgift: 1.750,- + 150,-/påmeldte deltager
Sesong:  Hele året - det er bare varmere om sommeren!

Pizzeria del Generale

Nyt ekte italiensk steinovnsbakt pizza i husets trattoria.

Reservér rom med telefonen

general logo hvit